Celiko
Nadrzędnym celem Firmy Celiko jest utrzymywanie wysokiej, stabilnej i bezpiecznej pod względem zdrowotnym jakości wyrobów oraz obsługa prowadząca do satysfakcji naszych Klientów, a w konsekwencji do umacniania i rozwijania pozycji Firmy na rynku.
Za utrzymanie i prawidłowe funkcjonowanie Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem odpowiada Pełnomocnik ds. Systemu Zarządzania Jakością.
Pracownicy firmy są zobowiązani dołożyć wszelkich starań, aby urzeczywistnić i osiągnąć wytyczone cele jakościowe. Poprzez systematyczną ocenę funkcjonowania Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem zgodnego z wymaganiami norm FSSC 22000 – wersja 4.1 (zakład nr 2 i zakład nr 3) oraz ISO 22000:2005 (zakład nr 1), uzyskiwaną dzięki auditom wewnętrznym i okresowym sprawozdaniom, kierownictwo nadzoruje jego skuteczność.
System Zarządzania Bezpieczeństwem w firmie Celiko obejmuje wszystkie zidentyfikowane procesy podstawowe oraz dodatkowe. Zostały nim objęte wszystkie procesy produkcyjne i wyroby podczas nich wytwarzane. Funkcjonujący System Zarządzania Bezpieczeństwem zgodny z wymaganiami standardu FSSC 22000 – wersja 4.1 (zakłady nr 2 i 3) oraz normy ISO 22000:2005 (zakład nr 1) jest nieustannie doskonalony.
Celiko posiada również certyfikaty HALAL i BIO oraz może prowadzić produkcję koszerną.