Etja, Olejek Eteryczny Goździkowy, 10ml

Producent: Etja- olejki
9,99 zł
/ szt.

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 30 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
30 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 30 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dbamy o Twoją wygodę, dlatego w naszym sklepie dokonasz zwrotu na korzystnych warunkach.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

Wykazuje działanie przeciwbólowe, przeciwskurczowe, odstrasza komary, meszki.

Wykorzystywany przy terapii reumatyzmu oraz infekcjach górnych dróg oddechowych.

Pobudza i rozjaśnia umysł. Dawniej stosowany jako afrodyzjak. 

Naturalny olejek goździkowy pozyskiwany jest z pąków kwiatowych oraz liści wiecznie zielonego, dochodzącego do 20 m wysokości drzewa goździkowego.  Drzewo goździkowe uprawiane jest głównie na wyspach Zanzibar, Pemba i Madagaskar. Głównym składnikiem czynnym olejku goździkowego jest eugenol, który ma silne działanie bakteriobójcze, a także znieczulające, dlatego często wykorzystywany jest w przemyśle farmaceutycznym. Wykorzystywany przy terapii reumatyzmu oraz infekcjach górnych dróg oddechowych. Pobudza i rozjaśnia umysł. Dawniej stosowany jako afrodyzjak. Charakterystyczny aromat oraz skład sprawia, że naturalny olejek goździkowy znajduje zastosowanie jako naturalny repelent, czyli środek odstraszający owady, szczególnie meszki.

DZIAŁANIE

Przeciwbólowe, przeciwskurczowe, odstrasza komary, meszki.

SPOSÓB UŻYCIA bezpośrednio na bolącego zęba jako środek bakteriobójczy i znieczulający stosowany jest w stomatologii odstrasza owady (szczególnie meszki) - rozcieńczony w oleju nośnikowym smarować skórę moczenie stóp

NUTA

Średnia-środkowa

ZAPACH

Ostry, słodki, przyjemny, korzenny zapach

KOLOR

Ciemnożółty, lekko brązowy

PRZECIWSKAZANIA

Unikać kontaktu z oczami. Nie stosować wewnętrznie (doustnie)

PRZECHOWYWANIE

Przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła w temperaturze pokojowej w miejscu niedostępnym dla dzieci.

KRAJ POCHODZENIA

Madagaskar, Afryka, Indie.

Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Parametry techniczne:
Typ kosmetyku:
Olejek
Opinie naszych klientów
Analizujemy zanonimizowane informacje naszych użytkowników, aby np. lepiej dopasować zawartość strony do Twoich potrzeb. Strona ta korzysta również z plików cookie, aby analizować ruch na stronie. Możesz określić warunki przechowania lub dostępu plików cookie w Twojej przeglądarce. Więcej przeczytasz w naszych Zasadach przetwarzania danych W Zasadach przetwarzania danych zapoznasz się również z informacją dotyczącą administratora danych osobowych zbieranych przy korzystaniu z niniejszego portalu, zasadach ich przetwarzania oraz przysługujących w związku z tym prawach osoby, której dane dotyczą.
Zamknij
pixel