Darmowa dostawa od 150,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge
Hydrolat z Lawendy Wąskolistnej (organic) 100 ml, do każdego rodzaju cery, ESENT

Hydrolat z Lawendy Wąskolistnej (organic) 100 ml, do każdego rodzaju cery, ESENT

  • Hydrolat lawendowy jest najbardziej uniwersalnym z hydrolatów, można go stosować do każdego rodzaju cery. Ceniony jest za działania tonizujace, regenerujące, antyoksydacyjne i antyseptyczne. Nie można nie wspomnieć o relaksacyjnym wpływie zapachu hydrolat
12,35 zł
brutto / szt.
14 dni na łatwy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy

Hydrolat lawendowy, pozyskiwany jest z ekologicznych upraw Lawendy Wąskolistnej, w procesie destylacji parą wodną. Uniwersalny hydrolat o pH 4,4, polecany do każdego rodzaju cery. Ceniony za działania tonizujace, regenerujące, antyoksydacyjne i antyseptyczne. Nie można nie wspomnieć o relaksacyjnym wpływie zapachu hydrolatu. Wzmacnia cebulki włosów, zapobiega wypadaniu włosów, chroni je przed działaniem czynników zewnętrznych.


Działanie.

Hydrolat lawendowy jest najbardziej uniwersalnym z hydrolatów, można go stosować do każdego rodzaju cery.

Ceniony jest za działania tonizujace, regenerujące, antyoksydacyjne i antyseptyczne. Nie można nie wspomnieć o relaksacyjnym wpływie zapachu hydrolatu na cały organizm.

Dzięki zawartości kwas rozmarynowego, ursolowego, oraz goryczy (pikrosalwin, karnozol), hydrolat wspomaga proces regeneracji naskórka, łagodzi obrzęki, wspomaga proces leczenia łupieżu. Z kolei obecność fenoli działa lekko ściągająco i przeciwsatarzeniowo.

Wzmacnia cebulki włosów, zapobiega wypadaniu włosów, chroni je przed działaniem czynników zewnętrznych.

 

Stosowanie.

Można go stosować bezpośrednio na skórę i włosy, oraz jako faza wodna w kosmetykach.
Świetnie sprawdza się jako tonizujący płyn pod depilacji / goleniu.
Moza go dodawać jako dodatek do szamponów ( 1 : 1 ) i jako tonik do skóry głowy (działanie antyłupieżowe).
Niewielka ilość hydrolatu można dodać do kremu do twarzy (bezpośrednio przed aplikacją, bedzie zapobiegał zatykaniu porów).


Skład.

Inci Name: Lavandula Angustifolia Flower Water 100%
pH 4,4


Informacje o pochodzeniu.

Surowiec z ekologicznych upraw w Hiszapnii, konfekcjonowany UK/Polska

Marka
Kod producenta
5902574355362
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Z naszego bloga

Jak samodzielnie wykonać kosmetyk?

To wcale nie musi być trudne! Wystarczy odrobina chęci i czasu, żeby wykonać swój własny kosmetyk. Stworzenie przez siebie nowego środka pielęgnacyjnego to nie tylko świetna zabawa, ale i pewność, co do zastosowanych surowców. Jesteś gotowa na swój pierwszy kosmetyk? Zaczynamy!

Czytaj więcej
pixel